de workshops locatie nieuws links

T. 06 - 23 33 89 68
073 - 5516676

Data workshop
Dag 1: 10.00 - 16.30 uur
Dag 2: 10.00 - 12.30 uur

  • momenteel geen data

 

Prijs
  • 125,00 EUR incl. materialen en consumpties.
  • Je zorgt de eerste dag zelf voor een lunchpakketje of je bestelt gratis bij ons een kop soep, een tosti of een warm broodje Unox.
Locatie

Atelier Non!Soesa
Hoogstraat 36A
5271 SW Sint Michielsgestel
routebeschrijving

 

Logies & Restaurants
in de nabijheid

klik hier voor onze links

 

 

 

 

*klik hier voor meer metaalklei workshops*

Workshop Special - Mokume Gane
een combinatie van brons, koper en staal

(vervolg op de introductie workshop)
2-daagse workshop metaalklei

 


sieraden van brons, koper en staal - Otteline Tuitel

 

 

Mokume-gane volgens Wikipedia: een oude Japanse smeedtechniek die zijn naam dankt aan zijn uiterlijk, Mokume betekent houtnerf en Gane metaal.
Bij het maken van originele Japanse Mokume worden verschillende lagen non-ferrometaal, zoals goud, platina, koper, zilver, messing, tombak, Shakudo, Shibuichi gebruikt, door middel van temperatuur (oven of vlam) en druk (door middel van een klem) worden deze lagen metaal aan elkaar gesmolten (welproces) tot een groot blok Mokume. Door een verspanende bewerking zoals boren, frezen, vijlen, etsen, afwisselend met het dunner smeden van de blok Mokume, ontstaan er aan de oppervlakte van dit metaal patronen die de indruk geven van een in de natuur ontstaan metaal. Heden ten dage zijn er maar een paar edelsmeden die zich met deze originele techniek bezighouden. Vooral Japanners zijn hierin gespecialiseerd.

In deze workshop ga je aan de slag met de koperklei, bronsklei en staalklei van Meteor Clay. De workshop is vooral toegespitst op het leerproces. Een kennismaking met metaalklei, technieken, combinaties van metalen, het stookproces en de afwerking van je sieraden.
Je krijgt uitgebreide informatie over het maken van Canes en de Mokume Gane techniek, waarbij verschillende metaalklei soorten in hetzelfde sieraad worden verwerkt.
Tijdens de workshop maak je ondermeer een werkstuk met de Mokume Gane techniek (voorbeeld op de foto hierboven).
Afhankelijk van het aantal cursisten zullen wij een of twee werkstukken kunnen afbakken. Overige werkstukken die tijdens de workshop worden gemaakt kunnen door de cursist zelf afgebakken worden of door ons na afloop waarna ze worden toegezonden.

Tijdens de workshop werk je met onze gereedschappen. Wil je deze metaalklei soorten thuis of als instructeur gaan gebruiken, dan dien je over een professionele oven te beschikken.

In de workshop heb je 25 gram koperklei, 25 gram bronsklei en 25 gram staalklei tot je beschikking.