de workshops locatie nieuws links

T. 06 - 23 33 89 68
073 - 5516676

Data workshops
Dag 1: 10.00 - 16.00 uur
Dag 2: 10.00 - 12.30 uur

  • zondag 17 en maandag 18 januari 2016
  • nieuwe data na zomer 2016
Prijs
  • 115,00 EUR incl. materialen en consumpties.
  • Je zorgt zelf voor een lunchpakketje of je bestelt gratis bij ons een Cup-a-Soup en/of een tosti
Locatie

Atelier Non!Soesa
Hoogstraat 36A
5271 SW Sint Michielsgestel
routebeschrijving

 

 

 

 

*klik hier voor meer workshops met zilverklei van Art Clay Silver*

Introductie Workshop Metaalklei
2-daagse workshop metaalklei (3 dagdelen)
een kennismaking met bronsklei, koperklei en staalklei

 

 
 

 

Met brons-, koper- en staalklei kun je prachtige sieraden en objecten maken.

Het zijn onedele metalen die - anders dan zilverklei - zuurstofarm moeten worden afgebakken. Dit gebeurt in een bak met koolstofdeeltjes gedurende enkele uren in een professionele oven. Het is dus niet mogelijk om deze metalen net als zilverklei op het gasfornuis af te bakken. Overigens is ervaring met zilverklei geen vereiste om aan deze workshop deel te nemen.

Deze workshop is vooral toegespitst op het leerproces. Een uitleg over de verschillende metaalklei soorten, eigenschappen, technieken, het stookproces en de afwerking van je sieraden.

Tijdens de eerste dag van de workshop maak je enkele sieraden van koper- en bronsklei die daarna worden afgebakken en die we de volgende dag gaan afwerken. Hiervoor heb je 25 gram koperklei, 25 gram bronsklei en 25 gram staalklei tot je beschikking.

Mocht je met meer klei willen werken dan is dat natuurlijk tijdens de les aan te schaffen. We kunnen echter maar een beperkte hoeveelheid ontwerpen afbakken om de volgende dag af te werken. Wat niet tijdens de workshop afgebakken kan worden, kan door de cursist in eigen oven afgebakken worden of door ons tegen vergoeding.

Beschik je over een professionele oven (of ben je van plan die aan te schaffen) en ben je geinteresseerd in het werken met metalen, dan is deze workshop zeker een aanrader. Ben je niet in het bezit van een oven, dan kun je werkstukken tegen vergoeding in onze ovens laten afbakken.

 

klik hier voor een impressie werk van Otteline Tuitel