Paverpol en Powertex zijn verharders op waterbasis (ook bekend als textiel- of decoratieverharder). De producten zijn milieuvriendelijk en dus onschadelijk voor mens, dier en milieu. In vloeibare vorm zou je het kunnen vergelijken met yoghurt. Na uitharding is het materiaal keihard.

Het is uitstekend geschikt voor het maken van allerlei kunstvoorwerpen en decoratieve objecten van ondermeer textiel.

Afhankelijk van de creatie kiest Non!Soesa het product van de leverancier dat daarbij het beste past.

 

Naast natuurlijke stoffen als katoen en wol zijn materialen als zelfhardende klei, papier, hout en glasvezel ook prima geschikt om met decoratieverharder te behandelen en in het object te verwerken. Niet geschikt zijn de niet-absorberende materialen zoals polyester.

Het materiaal droogt aan de lucht, maar het proces kan versneld worden met behulp van een föhn, radiator of het zonnetje.

Na volledige uitharding (afhankelijk van de temperatuur dan dit enkele weken duren) is het watervast en kan het werkstuk of beeld (eventueel na aflakken met een vernis) ook buiten geplaatst worden. Het kan zelfs extreme kou verdragen.

Door het toevoegen van kleurstoffen aan de decoratieverharder en het afwerken van het object met acrylverf, krijgt uw kunstobject zijn geheel eigen karakter.