verantwoordelijkheidsteken Otteline Tuitel

 

Mijn naam is Otteline Tuitel en ik ben in 2001 gestart met mijn creatieve onderneming Non!Soesa Creatief.

Zilverklei
In het voorjaar van 2005 is mijn interesse gewekt voor de producten van Art Clay Silver en mogelijkheden van zilverklei. In juni 2005 heb ik deelgenomen aan de allereerste opleiding die door Art Clay Benelux in Nederland verzorgd werd en ben daarmee gecertificeerd Art Clay Silver instructeur van het eerste uur. Helemaal bevlogen van het materiaal en de veelzijdigheid ervan, hebben we vanaf september 2005 zilverklei workshops in ons programma opgenomen. In december 2005 heb ik het certificaat instructeur niveau 2 behaald. Daarnaast heb ik ook de supplement opleidingen porselein, glas, kumihimo, solderen en UV-acrylhars gevolgd. Sinds medio 2013 mag ik mijzelf instructeur niveau
Higher noemen.

Metaalklei
Sinds 2009 ben ik naast zilverklei tevens actief met de metaalklei soorten brons, koper en staal. Deze metalen van Hadar Jacobson - Hadar's Clay - importeer ik zelf vanuit de US.
Om alle ins en outs over metaalklei onder de knie te krijgen, volg ik momenteel (2013) het Accreditation Program van Hadar Jacobson.

Om de kennis en vaardigheden voor mijzelf en andere professionele metaalkleiers telkens in niveau te verhogen, streef ik ernaar om regelmatig een ´Metal Clay goeroe´ uit te nodigen om in mijn atelier een workshop te verzorgen. Zo heb ik in 2008 Larissa Johnson uit Engeland voor een Workshop Special mogen ontvangen als ook de Amerikaanse Sherri Haab (bekend van haar vele boeken). In 2009 hebben we diverse technieken geleerd van Gordon Uyehara uit Hawaii, en in 2010 ontving ik Hadar Jacobson uit de United States die ons wegwijs maakte in de wereld van metaalkleien zoals bronsklei, koperklei en staalklei.

Naast het feit dat ik met veel plezier zilverklei en metaalklei workshops/cursussen verzorg, ontwerp en vervaardig ik sieraden en kleine kunstobjecten. Een deel van mijn werk verkoop ik via mijn Etsy Shop (zie link hieronder). Zilveren sieraden van meer dan 7 gram zijn voorzien van mijn verantwoordelijkheidsteken zoals geregistreerd bij Waarborg Holland.

De workshops worden gegeven in mijn atelier in Sint-Michielsgestel (bij Den Bosch). Daarnaast kun je me ook uitnodigen voor een workshop op locatie, bijvoorbeeld bij jou thuis of bij het bedrijf.


Wie weet raakt u na een workshop net zo enthousiast als ik en inmiddels velen met mij!

 

 

Opleidingsniveau Art Clay Silver instructeur Otteline Tuitel:

instructeur niveau 2
op locatie uit te nodigen
supplement porselein
supplement kumihimo
supplement UV-hars

supplement glas
supplement solderen

instructeur Higher
Accreditation Program Hadar's Clay™

 

 

dinsdag 6 december 2005
RTL4, Lijn 4
demonstratie zilverklei door Otteline.

AP Seal
Approved Product